Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Starbucks

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής χαιρετίζει την απεργία των εργαζομένων στα Starbucks της Αμερικής, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι σε εκατοντάδες καταστήματα του ομίλου αποχώρησαν από την βάρδια, οργάνωσαν πολύμορφες κινητοποιήσεις και διατράνωσαν τα αιτήματά τους για ουσιαστική αναγνώριση του ρόλου του σωματείου τους, κόντρα στην καταστολή της εταιρείας για επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις.

Παράλληλα η μέρα που επιλέχθηκε να ξεκινήσει η διήμερη απεργία, συμπίπτοντας με την διαφημιστική καμπάνια της εταιρίας (red cup day) που δώριζε στους πελάτες επαναχρησιμοποιούμενες κούπες με το brand της εταιρείας, έδωσε το μήνυμα κόντρα στην εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς. Κόντρα στην λογική του ένας βγάζει την δουλειά για δέκα. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του Starbucks Workers United (SBWU)  η εντατικοποίηση τις μέρες αυτές σπάει κόκκαλα καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη στελέχωση για τον όγκο της δουλειάς.

Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα καταγγέλλουμε ξανά την πρακτική της εταιρίας Starbucks που διώκει το συνδικάτο SBWU γιατί δήλωσε την αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης, ζητώντας αποζημίωση για δυσφήμιση, καθώς και συνολικά τις πρακτικές και την πίεση που ασκεί η εργοδοσία έτσι ώστε οι εργαζόμενοι της να μην διεκδικούν.

Δηλώνουμε λοιπόν κι εμείς την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τον εργαζομένων στα Starbucks της Αμερικής, και καλούμε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας και στην χώρα μας να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα οργανώνοντας και αυτοί την πάλη τους για αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου τους. Η μόνη ξεκάθαρη απάντηση των εργαζομένων είναι η οργάνωση στα Συνδικάτα!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ